Algemeen

Hoe kan ik mijn Nederlandse diploma laten legaliseren?

DUO legaliseert door OCW erkende diploma's

DUO legaliseert alleen opleidingsdocumenten zoals originele diploma's, cijferlijsten en rapporten. Deze documenten moeten door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zijn erkend. Op de website van DUO vindt u meer informatie over de regels en de aanvraagprocedure.

Legalisatie Nederlandse diploma's bij Apostilleverdrag

Vertrekt u naar een land dat aangesloten is bij het Apostilleverdrag? Dan heeft u nog een apostillestempel van een rechtbank nodig. Deze stempel legaliseert uw diploma voor alle landen die zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag. U kunt de apostillestempel zelf bij een rechtbank halen.

Op de websites van de Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland vindt u per land informatie over legalisatie van documenten. Hier kunt u ook zien of een bepaald land aangesloten is bij het Apostilleverdrag.

Legalisatie Nederlandse diploma's zonder Apostilleverdrag

Is uw land van bestemming niet aangesloten bij het Apostilleverdrag? Dan moet u voor verdere legalisatie van uw diploma naar het Consulair Dienstencentrum (CDC) van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). Is de legalisatie van uw diploma door DUO ouder dan 1 jaar? Neem dan contact op met het CDC. Zij kijken of u het diploma opnieuw moet laten legaliseren door DUO.

Daarna moet u uw diploma nog aanbieden aan de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Download: HTML | CSV | Excel | JSON